Στο νησί της Θάσου ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος

Το νησί της Θάσου επισκέφτηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ευλογία και κανονική αδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Κατά την παρουσία του, το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου. Ο Σεβασμιωτατος ομίλησε πάνω στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη για την χριστιανική έννοια της αγάπης, η οποία δεν έχει όρια και φραγμούς.

Ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Παντελεήμων Σάββας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογημένη στιγμή της επισκέψεως του στο νησί της Θάσου και συγκεκριμένα στην ιστορική ενορία της Παναγίας, της παλαιάς πρωτεύουσας του νησιού. Επίσης μετέφερε την δεδομένη προσευχή, αγάπη και σεβασμό προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο πρόσωπο του οποίου συγκεντρώνεται όλο το Ορθόδοξο γένος και προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπολεως, η οποία διακονεί την ενότητα της Ορθοδοξίας, της χριστιανοσύνης και της ανθρωπότητας.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης αφού ευχαρίστησε δημόσια ως εκπρόσωπος του λαού της νήσου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μάξιμο του προσέφερε δώρο συμβολικό για την ανάμνηση της επισκέψεως ένα σταυρό ευλογίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ομιλία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με θέμα την συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και αναφορές στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης ως αλησμόνητη πατρίδα του Ελληνισμού, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου από το Θασιακό Σύλλογο Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Ο Άγιος Ιωάννης».

Διαβάστε ακόμα