Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του “Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά”

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά».

Ο Αρχιεπίσκοπος ως πρόεδρος του Συλλόγου καλωσόρισε τα νέα μέλη και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους. Κατόπιν τα μέλη συστήθηκαν και μίλησαν για τους στόχους τους. Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ειδική αναφορά στους σκοπούς του Συλλόγου από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μελλοντικά σχέδια και τις προσδοκίες.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη μοιράστηκαν εμπειρίες, ιδέες, στόχους και οράματα, ενώ ο Μακαριώτατος τους συμβούλευσε πατρικά για το καλό και την πορεία του Συλλόγου.

Σκοπός του Κέντρου είναι η καταγραφή, η έρευνα και η μελέτη της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής εξέλιξης της Βοιωτίας. Εξάλλου, η Βοιωτική γη έχει να παρουσιάσει σημαντικές πόλεις όπως η Θήβα, η Λειβαδιά, ο Ορχομενός, η Χαιρώνεια, οι Θεσπιές, η Τανάγρα κ.λ.π. Παράλληλα η Θήβα είναι η μόνη πόλη που κατοικείται συνεχώς για 10.000 χρόνια. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος πολλές φορές έχει τονίσει την ανάγκη οι θησαυροί του τόπου μας να λαμβάνουν την απαραίτητη προσοχή και τον σεβασμό στην διάσωσή τους. Το Κέντρο αναλαμβάνει κατά καιρούς σημαντικές πρωτοβουλίες και διοργανώνει αξιόλογες δράσεις, όπως εκδηλώσεις, μαθητικούς διαγωνισμούς κ.α..

Την νέα σύνθεση του Κέντρου αποτελούν:


Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος
2. Μπράμης Ιωάννης, Αντιπρόεδρος
3. Γολεμάτη Σπυρέττα, Γενική Γραμματέας
4. Δαγδελένης Απόστολος, Ταμίας
5.Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
6. Γεωργίου Παναγιώτης, Μέλος
7. Καραποστόλης Βασίλειος, Μέλος
8.Κόλλια Αθηνά-Μαρία (Νάγια), Μέλος
9. Μήτρου Ευαγγελία (Λίλιαν), Μέλος
10. Ρόδης Λάμπρος, Μέλος
11. Στενού Αικατερίνη (Καίτη), Μέλος
12. Τούτουζας Κωνσταντίνος, Μέλος
13. Τσοκανής Χαράλαμπος, Μέλος

Το Δ.Σ. της Ένωσης συμπληρώνει το μέλος
Ανεμοδουράς Νίκος.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα