Το Ηράκλειο Κρήτης εόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Μηνά

Με κάθε λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, το Ηράκλειο Κρήτης πανηγύρισε τον Πολιούχο του Άγιο Μηνά στον ομώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό του.

Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης κ. Ευγενίου και Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αναφερόμενος στην Επανάσταση του ΄21, καθώς επίσης και στον εορτάζοντα Άγιο.

Ακολούθως, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο προεξάρχοντως του Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης κ. Ειρηναίου, με την συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, Ρεθύμνης κ. Ευγενίου, Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, Κισάμου κ. Αμφιλοχίου και Ιεραπύτνης κ. Κυρίλλου, για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνιστές, με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Παρέστησαν Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Αντιδήμαρχοι, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Φωτογραφίες για Arxon.gr: Ευάγγελος Σταυρακάκης

Διαβάστε ακόμα