Τρίκκης: «Ιερά Αγρυπνία με άρωμα Θεσσαλονίκης» στην Αγία Βάρβαρα Δάφνης

Απότμημα της Αγίας κάρας  της Αγίας Βαρβάρας Μετέφερε ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος από την Παναγία Επισκέψεως στην πόλη των Τρικάλων στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης. 

Με κατάνυξη τελέστηκε η ιερά αγρυπνία ενώπιον των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας όπου οι πιστοί της ενορίας προσκυνούσαν σε όλη την διάρκεια της ακολουθίας μεταφέροντας την ευλογία της Αγίας.  

Ο προϊστάμενος της Αγίας Βαρβάρας αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητραρας υποδεχόμενος τον Μητροπολίτη τόνισε «Εύχομαι και προσεύχομαι τα έτη σας να είναι πολλά και είναι μεγάλη ευλογία να έχει η μητρόπολη έναν άνθρωπο, πατέρα και αδερφό σαν εσάς»

«Η αγρυπνία έχει άρωμα Θεσσαλονίκης» τόνισε στον λόγο του αναφερόμενος στα χρόνια που υπηρετούσαν με τον προϊστάμενο π. Μάξιμο. 

Σε άλλο σημείο τόνισε πως πρέπει όλοι να τρέχουμε για την υγεία μας λέγοντας : «Να προσπαθήσουμε ν απαλλαχθούμε από τα προβλήματα της ψυχής μας». 

«Να τρέχουμε στους γιατρούς για το σώμα αλλά να τρέχουμε και για την ψυχή μας» είπε συγκεκριμένα ευχόμενος για τον λαό της περιοχής. 

Αμέσως μετά ακολούθησε η ιερά αγρυπνία όπου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Διαβάστε ακόμα