Τα Θυρανοίξια του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση τα Θυρανοίξια της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Εθνικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου θα γιορτάσουν την Τελετή των Εγκαινίων (Θυρανοίξια), υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Παναγιώτατος θα ευλογήσει το Ιερό και θα συμμετάσχει στην Ύψωση του Σταυρού στον μαρμάρινο τρούλο του. Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου θα υποδεχθούν επίσημα τον ηγέτη της Παγκόσμιας Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, Παναγιώτατο, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με την ευκαιρία της 30ής Επετείου της Ενθρόνισής του ως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η ευλογία και η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη θα αποτελέσει ένα πνευματικό ορόσημο για το Ιερό που θα οδηγήσει στα πλήρη εγκαίνια του ανακατασκευασμένου Ναού τον Απρίλιο του 2022. Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου ήταν ο μόνος οίκος λατρείας που καταστράφηκε στις 9/11. Ανακατασκευάστηκε ως Εθνικός Ναός, σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Santiago Calatrava και βρίσκεται στην κορυφή του Liberty Park με θέα στις πισίνες Memorial και το Μουσείο 9/11. Όταν ολοκληρωθεί, θα καλωσορίσει ανθρώπους όλων των θρησκειών και δογμάτων σε ανάμνηση και περισυλλογή, ως το μοναδικό σύμβολο πίστης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Διαβάστε ακόμα