Ανταποδοτική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Πάπα

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Ανταποδοτική επίσκεψη στον Πάπα Φραγκίσκο πραγματοποίησε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Αποστολική Νουντσιατούρα.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης και ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Πάπας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και ο Μακαριώτατος του ευχήθηκε καλό ταξίδι, αφού αύριο αναχωρεί για την Ρώμη, και του προσέφερε ως δώρο αντίγραφο μίας εικόνας της Παναγίας. Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από την Madonna litta του Da Vinci. Το εν λόγω έργο έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εξής λόγους: Ο πίνακας του Da Vinci είναι ιδιαίτερα πολυσυζητημένος (τέθηκε σαν θέμα αν είναι δημιούργημά του ή του μαθητή του κατόπιν υποδείξεων). Παράλληλα, ο πίνακας αυτός δημιουργήθηκε από τον Andy Warhol μια άκρως πολυσχιδή προσωπικότητα και αναδεικνύει την θρησκευτική πλευρά των έργων του Warhol, τα οποία τώρα αρχίζουν και γίνονται πιο γνωστά.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα