Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Αγ. Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην εορτάζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Σε μια λιτή τελετή προ του Εσπερινού η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, οι Δήμοι Τρίπολης, Καλαμάτας και Γορτυνίας, καθώς και το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας χαρακτήρισαν μια υπεραιωνόβια βελανιδιά, ιστορικό μνημείο της φύσης, το οποίο “έζησε” στιγμές από την Πελοποννησιακή Γερουσία που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Καλτεζών.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλίου, Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστ. Κούλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γ. Παναγοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης Ελ. Καρούτζου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Καλαμάτας Ιωαν. Ζαφειρόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Τζένη Δημητρακοπούλου, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Διαβάστε ακόμα