Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021,  Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο λόγο που επιτρέπει ο Θεός το μαρτύριο στους “φίλους” του Αγίους. “Οι Άγιοι δέχονται το μαρτύριο τους γιατί ελπίζουν στην αιώνιο ζωή και στον Θεό. Η υπομονή είναι το στεφάνι του μάρτυρα και γι΄αυτό δίνονται ολοκληρωτικά στο Θεό”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Οφείλουμε να βρισκόμαστε συνεχώς σε εγρήγορση γιατί όλα συνεργούν για το καλό μας, ό,τι καλό ή κακό επιτρέπει ο Θεός στη ζωή μας, μας οδηγεί στην σωτηρία μας, σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο” κατέληξε.

Τέλος, ο Επίσκοπος Τεγέας, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα η βιοτή της εορτάζουσας Αγίας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, έτσι ώστε να δείξουμε με τον τρόπο αυτό πόσο αγαπάμε τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους κληρικούς και λαϊκούς της ενορίας, τους πολιτικούς και στρατιωτικούς άρχοντες, αλλά και συνεχάρη τον Βυζαντινό χορό της ενορίας.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό, αλλά και να προσκυνήσει την Εικόνα και τμήμα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης, ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του 11ου Συντάγματος Πεζικού Τρίπολης.

Διαβάστε ακόμα