Χριστούγεννα στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα η Γέννηση του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, παρουσία εκπροσώπων Τοπικών Αρχών και πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη Σάρκωση του Θεού Λόγου η οποία προσεγγίζεται με σιωπή, όπως υποστήριξε, διότι ο άνθρωπος δεν μπορεί με τη λογική να ερμηνεύσει την ταπείνωση του Θεού, να γίνει άνθρωπος. Ταυτόχρονα καυτηρίασε τις απόψεις των Χ. Χωμενίδη συγγραφέα και Η. Μόσιαλου πανεπιστημιακού καθηγητή, οι οποίοι διακωμωδήσαν πρόσφατα το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

«Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι παράγοντες στο όνομα του προοδευτισμού διακωμώδησαν την πίστη των ανθρώπων, μη σεβόμενοι τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, υποστήριξε ότι η Εκκλησία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει και να δεχθεί αμαυρότητες και διακωμώδηση της πίστης.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καλλιεργείται από όλους κλίμα ενότητας, ενώ συγκεκριμένα, αναφορικά με τις παραπάνω προκλητικές απόψεις των ανθρώπων αυτών, ανέφερε ότι οι θέσεις που κατέχουν πηγάζουν από το λαό του οποίου και θα πρέπει να σέβονται την πίστη και τις παραδόσεις του.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος και Α. Τσουκαλάς, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Διαβάστε ακόμα