Εκοιμήθη ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Βαϊλάκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Βασιλείου Βαϊλάκη, Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου-Μυκονιάτικα του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στις Ποταμιές Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης 12 Νοεμβρίου 1943.  Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε την 6η Δεκεμβρίου 1967 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Ευγένιο και Πρεσβύτερος την 17η Δεκεμβρίου 1967 υπό του ιδίου.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών Αγίου Ιωάννου Ποταμιών Πεδιάδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Αγίου Δημητρίου Όπλων και Αγίου Δημητρίου-Μυκονιάτικα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σήμερα στις 4 μ.μ. θα ψαλλεί Τρισάγιο ενώπιον της σωρού του μακαριστού από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄. Η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή του θα τελεστούν στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Διαβάστε ακόμα