Εορτή Συνάξεως της Θεοτόκου στο Καματερό Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε σήμερα, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Χριστού Καματερού Αττικής.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και σκιαγράφησε με λίγα λόγια την συμβολή της στη σωτηρία μας με την γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού. Συνάμα, υπογράμμισε πως όσο και αν μερικοί – κατά τα λεγόμενά τους προοδευτικοί – εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται τον σεβασμό που οφείλουν στα πιστεύματα των συνανθρώπων τους, η Παναγία μας με την διακριτική παρουσία και την σιωπή της συντροφεύει τους ανθρώπους που εκζητούν την χάρη και τις ευλογίες της στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής αυτής και μας δείχνει το δρόμο της Βασιλείας του Θεού με την υπακοή της στο θέλημά του.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Διαβάστε ακόμα