Ευγνωμοσύνης και μνήμης ένεκεν

Το ετήσιο μνημόσυνο του τελευταίου προέδρου του ιστορικού συλλόγου ανεγέρσεως του ναού της εκκλησιαστικής κοινότητας αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, τελέστηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στο ναό της παιδομάρτυρος. Ο μητροπολίτης Κορώνειας Παντελεήμων χοροστάτησε εις τον όρθρο, ιερούργησε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ομίλησε και τέλεσε το ιερό μνημόσυνο.

Αφορμώμενος από το αποστολικό ανάγνωσμα, ο ρητορικότερος των συγχρόνων του ιεροκηρύκων, ο εύστοχα προσαρμόζων τα εκ των ιερών κειμένων εις την ενεστώσα πραγματικότητα και ανάγκη, ο ομιλών δια εκκλησιαζομένους ακροατάς και ουχί δια την ομιλία μητροπολίτης, ομίλησε για τη χαρά και κατέληξε με ένα όμορφο παράδειγμα για την ανθρώπινη ανάγκη εις την διασκέδαση, λέγοντας ότι και οι χοίροι διασκεδάζουν μέσα στους βούρκους και οι γλάροι πάνω στα ολοκάθαρα λευκά κύματα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ιεράρχης τέλεσε το ιερό μνημόσυνο του Ιωάννη Μάστορα. Ο κοιμηθείς αδελφός Ιωάννης, διετέλεσε τελευταίος πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου ανεγέρσεως του ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Η εκκλησιαστική κοινότητα, δια του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου εξέφρασε εις τους οικείους του και τους λίγους εν ζωή εκ των μελών του Συλλόγου την ευγνωμοσύνη της ενορίας, δια την ανιδιοτελή και αφοσιωμένη διακονία του μακαριστού.

Διαβάστε ακόμα