Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη   

Με την ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάσθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της στην Τρίπολη.

Κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως, ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, παρεκίνησε το εκκλησίασμα να έχει παράδειγμα προς μίμηση τον βίο και την πίστη της Αγίας Βαρβάρας. Συνάμα, προέτρεψε τους πιστούς να τηρούν πιστά τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τόνισε πως είναι στο χέρι μας να μπορούμε να είμαστε εντός των Ναών και να ομολογούμε την πίστη μας. Τέλος, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη, τους Εφημερίους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το Βυζαντινό Χορό και όλους όσους συνέβαλαν στην πανήγυρη της ενορίας.

Ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ιουστίνος ευχαρίστησε με την σειρά του τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στον φετινό εορτασμό και του ευχήθηκε η Έφορος της ενορίας Αγία Βαρβάρα να του χαρίζει υγεία, δύναμη και κάθε καλό στην Αρχιερατική του διακονία.

Πλήθος πιστών συνέρρεε σύμφωνα με τα μέτρα στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Αναίμακτο Θυσία και να λάβει την χάρη και την ευλογία της εορτάζουσας Αγίας.

Διαβάστε ακόμα