Ο Μητροπολίτης Θήρας στην Ι. Μονή Παναγίας Χοζοβιωτίσσης

Μετά την εντυπωσιακή όσο και παραδοσιακή ενθρόνιση που επεφύλαξε ο λαός της Αμοργού στον νέο ποιμενάρχη της Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο, τα εγκαίνια της νέας πλατείας της Αιγιάλης, αφιερωμένης στους πεσόντας εν ώρα καθήκοντος το 2016 στην νησίδα Κίναρος και την πρώτη Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ναό της Χώρας Αμοργού, ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την επίσκεψη του με προσκυνηματική πορεία στο εμβληματικό – μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας – βασιλομονάστηρο της Κυρίας Χοζοβιωτίσσης. Εκεί, ο εορτάζων Καθηγούμενος Αρχιμ. Σπυρίδων Δεναξάς επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον νέο Μητροπολίτη, πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και παρέθεσε δοχή στην συνοδεία του Σεβασμιωτάτου και στο πλήρωμα του ΤΠΚ/ΜΠΛΕΣΣΑΣ, το οποίο παρευρίσκετο επίσης σύσσωμο στην σεμνή τελετή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμώς για την προσγενόμενη στο πρόσωπο του τιμή, αναφέρθηκε δε με λόγους επαινετικούς όσο και ενισχυτικούς στους προσκυνητές και ιδιαιτέρως στο πλήρωμα και τους αξιωματικούς που προσήλθαν εκζητούντες την ευλογία της Παναγίας μας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην κατοικία του Γέροντος προκατόχου του κ. Επιφανίου με τον οποίο συζήτησε θερμώς, αντάλλαξε ευχές για τα επί θύραις Χριστούγεννα και δέχθηκε εκ μέρους του Αρχιερατικό Εγκόλπιο για θεοφιλή και πλούσια ποιμαντορία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμώς τον φιλογενή κ. Δήμαρχο Αμοργού, τον π. Θωμά Συνοδινό, αλλά και όλους τους συντελέσαντες στην άρτια οργάνωση της ενθρονιστήριας επισκέψεως του στην πλούσια σε ιστορία και παράδοση Αμοργό ευχηθείς για το επερχόμενο Άγιο Δωδεκαήμερο και επανέκαμψε στην έδρα του με την συνδρομή της ΤΠΚ/ΜΠΛΕΣΣΑΣ.

Διαβάστε ακόμα