Συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στην συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. David Dondua. Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και τόνισε πως νιώθει ευλογημένος που εκπροσωπεί την χώρα του σε μία ομόθρησκη χώρα που αγαπά πολύ από μικρό παιδί. Κάνοντας αναφορά στους Γεωργιανούς που ζουν στην Ελλάδα τόνισε πως μόνο εδώ μπορεί κάποιος να νιώθει οικεία. «Η Ελλάδα είναι μία εξαιρετική χώρα που αγαπούν και σέβονται όλοι, αλλά για εμάς έχει πολύ σημαντική πνευματική αξία ότι και οι χώρες μας είναι ομόθρησκες».

Μετέφερε, επίσης, τις ευχές του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία προς τον Αρχιεπίσκοπο για υγεία και δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που μας έχουν σταλεί μέσω της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την συνάντηση και αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δυο Εκκλησιών και ζήτησε από τον Πρέσβη να μεταφέρει στον Πατριάρχη Γεωργίας τον σεβασμό και την αγάπη του. Μίλησε για την γεωργιανή κοινότητα που υπάρχει στην Ελλάδα και στην συμπαράσταση της Εκκλησίας, ενώ σημείωσε πως είναι στην διάθεση του Πρέσβη για οτιδήποτε χρειάζεται η εν λόγω κοινότητα.

Κατόπιν, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Βουλευτής κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης. Αμέσως μετά η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος και στην συνέχεια η Βουλευτής κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin