Υποδοχή της Κάρας του Αγίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα το Μερκοβούνι Τρίπολης υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, την Τιμία Κάρα του Αγίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου, εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης Αρκαδίας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Ιερό Θησαύρισμα εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος Παπανικολάου. Το Λείψανο με λιτανευτική πομπή έφτασε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Μερκοβουνίου, όπου κι εναποτέθηκε για τριήμερο προσκύνημα.

Ακολούθως, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Τεγέας, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους, ιδιαίτερα στην ξεχωριστή προσωπικότητα του Αγίου Ελευθερίου. “Σκοπός μας είναι η αγιότητα, ο άνθρωπος όταν την προσεγγίζει ελευθερώνεται από τα πάθη του”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Είναι ευκαιρία με αφορμή την εορτή του Αγίου να γίνουμε μιμητές του και να νιώσουμε την ελευθερία της ψυχής μας, παρακαλώντας τον για αυτήν” ανέφερε. Κλείνοντας, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα, στους Ιερείς, στη άρχοντες και όσους συνέβαλλαν στην πανήγυρη υγεία, ευλογία και καθετί ευλογημένο στη ζωή και τις οικογένειές τους.

Πιστοί συνέρρεαν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό Εσπερινό και να προσκυνήσουν την Κάρα του Αγίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου και τμήμα Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου Ελευθερίου.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για προσκύνημα στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό έως και το απόγευμα της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2021, από όπου και θα αποχωρήσει για την Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης, στην οποία και φυλάσσεται.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα