Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο Οικ. Πατριαρχείο

H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, στη Θεία Λειτουργία στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι.

Εκκλησιάστηκαν τα μέλη της επισήμου Αντιπροσωπείας του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτες Καμερούν κ. Γρηγόριος και Ζάμπιας κ. Ιωάννης, και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, καθώς και ο παρεπιδημών Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Ιεράρχης της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό. 

Την προηγουμένη, Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε ακρόαση τους Αρχιερείς της Εκκλησίας Αλεξανδρείας, οι οποίοι του παρέδωσαν Γράμμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, σχετικό με την υπόθεση εισπηδήσεως του Πατριαρχείου Μόσχας στη δικαιοδοσία του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενους από τους ως άνω Αρχιερείς και από τον Αρχιδιάκονό Του Πανοσιολ. κ. Παΐσιο, μετέβη στην έδρα του Συνδέσμου Παιδοπόλεως και Στέγης Εργαζομένων Νεανίδων, όπου έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα και απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, παρέστη στην τελετή απονομής των βραβείων στους διακριθέντες του πρώτου διαγωνισμού φωτογραφίας, που διοργανώθηκε από την Κοινότητα Νεοχωρίου, στη μνήμη του δημοσιογράφου-φωτογράφου Νικολάου Μαγγίνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Ζωγραφείου Λυκείου. Ο Πατριάρχης συνεχάρη τους διακριθέντες φωτογράφους και τους διοργανωτές, ενώ μίλησε με συγκίνηση για το έργο και την προσφορά του αειμνήστου συνεργάτου του Νικολάου Μαγγίνα. 

Στην τελετή παρέστησαν Ιεράρχες, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Εξοχ. κ. Ζέττα Μακρή, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, και μικρός αριθμός προσκεκλημένων, καθώς, λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά. 

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαβάστε ακόμα