Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε απόψε, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα και προσφάτως νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα παρέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στο κήρυγμά του, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την άδεια και τιμή να προεξάρχει στον Πανηγυρικό Εσπερινό, αναφέρθηκε στον προορισμό του ανθρώπου να ανυψωθεί προς τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό. “Η σημερινή κοινωνία γυρεύει να κατέβει προς τον Ανθρωποθεό και όχι να ανέβει προς τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Κλείνοντας, συνεχάρη τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο για τον νεοαναγερθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, αλλά και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Αντωνόπουλο για το μεγάλο έργο που έχει καταβάλει για την εκ βάθρων ανέγερσή του.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Αρκά Μητροπολίτη Ιερισσού και ευχήθηκε στο ποίμνιο υγεία και κάθε ευλογία παρά Θεού.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχει στον πανηγυρικό Εσπερινό και να προσκυνήσει την Εικόνα του Αγίου Τρύφωνος λαμβάνοντας την χάρη του.

Περέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, καθώς και άλλοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Διαβάστε ακόμα