Δηλώσεις Αμβροσίου μετά τον αφορισμό Μόσιαλου και Χωμενίδη

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τον «αφορισμό» του Ηλία Μόσιαλου και του Χρήστου Χωμενίδη, τους οποίους αποκάλεσε «βέβηλους», έκανε ο πρώην μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος.

«Προχώρησα (σ.σ. στον αφορισμό) πρώτον διότι και οι δύο προσέβαλαν το πρόσωπο της υπεραγίας Θεοτόκου. Και θεώρησαν καλό, παραμονή Χριστουγέννων να πουν βλάσφημα λόγια για την Παναγία» είπε στον ΑΝΤ1, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του, η οποία ωστόσο δεν έχει κάποια ισχύ.

«Με πόνεσε πολύ αυτό, γιατί εγώ έδωσα τη ζωή μου στην υπηρεσία του Θεού» συμπλήρωσε ο ιερωμένος.

Αναφέρθηκε στα «αμαρτήματα» των δύο ανδρών, με τον μεν κ. Μόσιαλο να παρουσιάζει ένα «σκίτσο πολύ ασεβές, ασεβέστατo» και τον κ. Χωμενίδη να λέει «αισχρά λόγια» και να αναφέρει σε βιβλίο του πως είχε σχέση με έναν Ρωμαίο στρατιώτη.

«Όταν λέει για την Παναγία, περίμενα λοιπόν να δω την αντίδραση της εκκλησίας» σημείωσε ο ίδιος και κατήγγειλε πως «αντί να πουν, να καταδικάσουν τον βέβηλο αυτόν άνθρωπο, τον Μόσιαλο, λένε στον κόσμο κάντε υπομονή διότι τώρα θα αρχίσουν να μας κατηγορούν να μας βρίζουν να κάνουν όλα αυτά».

«Έχοντας αυτά υπόψιν μου και με αγανάκτηση ψυχής […] τους παρέδωσα στην κρίση του Θεού και πήγα στην εικόνα της Παναγίας και είπα: «Παναγία μου σε βρίζουν, δώστους μετάνοια και συντριβή». Και εγώ για να τους δώσω στην ευκαιρία να συνέλθουν, διατάζω τον αφορισμό που είναι η τιμωρία της εκκλησία τους για αμαρτωλούς ανθρώπους» κατέληξε.

in.gr

Διαβάστε ακόμα