Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο π. Αιμιλιανός υπήρξε δώρο Θεού»

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Ηγουμένου της Αρχιμ. Αιμιλιανού Καζαντζίδη, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Παρέστησαν αντιπροσωπίες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνιος Γκουντάρας, ο Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και πολλοί ευλαβείς προσκυνητές.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Θεό, «διότι χάρισε στην Τοπική μας Εκκλησία τον Μακαριστό π. Αιμιλιανό, που υπήρξε δώρο Θεού ιδιαίτερα στην Αρχιερατική Περιφέρεια της Αγιάς. Μαζί με τον συμμοναστή του π. Νικόδημο, επανέφεραν την μοναστική παράδοση στην ιστορική αυτή Μονή, την οποία ουσιαστικά επανίδρυσαν και θεμελίωσαν με γερά θεμέλια την σημερινή Αδελφότητα. Υπήρξε συνετός Γέροντας, απόλυτα αφιερωμένος στην Εκκλησία του Χριστού, διακριτικός, υπάκουος, συνεργάστηκε μαζί μας, χωρίς καμία δυσκολία, αδιάκοπα και αδιατάρακτα. Υπήρξε υπόδειγμα βιωτής, γαλούχησε και εξομολόγησε πλήθη πιστών, έδωσε κουράγιο και ταυτόχρονα, την περίοδο της ασθενείας του δίδαξε την υπομονή και την ζωντανή προσευχή».

Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος συνεχάρη την Αδελφότητα για την εκλογή του νέου Ηγουμένου Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, «ο οποίος, με την ευχή του Γέροντά του, θα ακολουθήσει τα δικά του χνάρια, θα δώσει, όμως και τη δική του προσωπική σφραγίδα στη Μονή και στην ευρύτερη επαρχία. Έτσι, αναπαύεται η ψυχή του π. Αιμιλιανού και είμαστε βέβαιοι ότι αποκτήσαμε έναν ακόμα πρεσβευτή, που προσεύχεται για εμάς, προγευόμενος του Παραδείσου».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχήθηκε στον νέο Ηγούμενο υγεία και δύναμη και εξήρε το γεγονός ότι «έφερε εις πέρας, με υποδειγματική φροντίδα και υπομονή, την μακρά νοσηλεία του π. Αιμιλιανού, ενώ θα εξακολουθήσει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας ενότητας της Αδελφότητας, η οποία πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους, που είναι η ελπίδα για το μέλλον της Εκκλησίας».

Διαβάστε ακόμα