Η Νέα Καρβάλη εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρά το δριμύ ψύχος μέσα στην δύσκολη συγκυρία των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, πραγματοποιήθηκε ο εφετινός εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Καρβάλης, στον πανηγυρίζοντα προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου, όπου και φυλάσσεται το σεπτό σκήνωμα του Αγίου πατρός, φερμένο τα χρόνια του διωγμού των προγόνων μας από τις προγονικές εστίες των αγιασμένων χωμάτων του παλαιού Κέλβερι από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 24.01.2022 εψάλη ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Το πρωί της Τρίτης 25.01.2022 τελέσθηκε το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, και ακολούθησε η Λιτανεία του ιερού Σκηνώματος του Αγίου επί της κεντρικής οδού Του Δ.Δ. της Νέας Καρβάλης.

Τιμητική συνοδεία του Αγίου η χορεία των ιεραρχών, ο ιερός Κλήρος, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ο Αντιπεριφεριεάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, η βουλευτίς Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μαζί με τους πολυαρίθμους προσκυνητές και χριστιανούς της τοπικής κοινωνίας και των περιχώρων.

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κ.Στεφάνου και ειδικής αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος και Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ενώ για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων των εορταστικών εκδηλώσεων προηγήθηκε ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας, τηρουμένων πάντοτε των επί των χώρων λατρείας και κατά τις θρησκευτικές τελετές προσωρινών μέτρων προστασίας για τον περιορισμό αποφυγής μεταδόσεως του κορονοϊού covid-19, όπως αυτά προσδιορίζονται από την σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 155/2022).

Διαβάστε ακόμα