Κρήτης Ευγένιος: “Θα διακονήσω την ειρήνη και την ενότητα της Κρητικής Εκκλησίας”

Βαθύτατα συγκινημένος και χαρούμενος εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Σε δηλώσεις του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους μέχρι σήμερα τον στήριξαν στο έργο του, ενώ δήλωσε πως θα “διακονίσω την Ειρήνη και την ενότητα της Κρητικής Εκκλησίας, την ενότητα του λαού μας και θα διακονίσω την πορεία μιας Εκκλησίας με χρυσές σελίδες ιστορίας στο διάβα των αιώνων”.

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης στην Μητρόπολη Ρεθύμνου, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε με συγκίνηση να συγχαρεί το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Το πρώτο τηλεφώνημα του ίδιου ήταν προς την αγαπημένη του θεία, τη αδελφή της μητέρας του που τον μεγάλωσε από μικρό παιδί, Ιωάννα, στην οποία μίλησε με συγκίνηση με την ίδια να εμφανίζεται επίσης ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη στο άκουσμα των νέων.

Πιο αναλυτικά σε δήλωσή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο Άγιος θεός θέλησε μεταξύ των αξίων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Κρήτης να καταστώ πρώτος διάκονός της. Να διακονίσω την ειρήνη και την ενότητα της Κρητικής Εκκλησίας, να διακονίσω την ενότητα του λαού μας. Να διακονίσω και να συνεχίσω την ιστορία μιας Εκκλησίας με χρυσές σελίδες ιστορίας στο διάβα των αιώνων. Επικαλούμαι την ευχή και την πρεσβεία του Αγίου Αποστόλου Τίτου, του πρώτου Επισκόπου της Εκκλησίας της Κρήτης και βεβαίως του Αποστόλου των εθνών και του νησιού μας, του Αποστόλου Παύλου, το Άγιο πόδι του πάτησε την Κρήτη και την ευλόγησε πολυτρόπως. Επικαλούμαι τις ευχές όλων των αδελφών μου, Αρχιερέων, των αδελφών μου του ιερού Κλήρου της Κρήτης, των Μοναχικών αδελφοτήτων, αλλά και αυτού του όμορφου και ευλογημένου λαού. Δοξάζω το Θεό και την Παναγία, την παναγία του Χάνδακα που από τα μικρά μου χρόνια δίπλα μου οδηγεί τα βήματά μου στην Εκκλησία. Ευχαριστώ όσους ευεργέτησαν τη ζωή μου με πρώτο το Μακαριστό Γέροντά μου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριο αλλά και το δικό του Γέροντα του οποίου το όνομα μου εμπιστεύτηκε τον Μακαριστό μεγάλο πρωθιεράρχη της Εκκλησίας της κρήτης Ευγένιο του οποίου όχι μόνο την κλήση αλλά προπάντων το ήθος τους τρόπους και αυτό που χαρισματικά λιτάνευε μέσα στην Εκκλησία καλούμαι να συνεχίσω, όπως και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Τιμόθεου, του οποίου υπήρξα μέχρι το τέλος της ζωής του βοηθός Επίσκοπος αλλά και του οσίου Γέροντός μας του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου του οποίου το γήρας με όλη μου την αγάπη και στοργή θα περικρατήσω μέχρι να θέλει ο Θεός. Εκείνος με την ευχή του θα οδηγεί και τον δικό μου βηματισμό για να συνεχίσω το δικό του όμορφο έργο που επιτελεί τα τελευταία χρόνια στην Εκκλησία της Κρήτης”.

goodnet.gr

Διαβάστε ακόμα