Το Κερατσίνι τίμησε τον Άγιο Αντώνιο

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, τελέστηκαν κατά το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου οι εόρτιες ακολουθίες στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου Κερατσινίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας. Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, τελέστηκε προεόρτιος πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου, κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα, στον πανηγυρικό εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας, κ.κ Αλέξιος, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.κ Αλεξίου. Το απόγευμα της εορτής, πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Αντωνίου, πέριξ του ιερού ναού, παρουσία του αρχιερατικού επιτρόπου Κερατσινίου, πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Μαρή, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας.

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, οι νέοι της ενορίας μας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Ερυθραίας της Μικράς Ασίας, στον προαύλιο χώρο του ναού μας, κλείνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου μας και προσφέροντας μεγάλη χαρά σε όλους τους παρευρισκομένους.

Κατά το εορταστικό διήμερο, πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει στη Χάρη του θαυματουργού Αγίου Αντωνίου, του καθηγητού της ερήμου. Με τη μέριμνα των ιερέων, των εκκλησιαστικών επιτροπών και όλων των εθελοντών, τηρήθηκαν στο έπακρο, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την ασφαλή προσέλευση των πιστών.       

Η Χάρις του Αγίου Αντωνίου, του καθηγητού της ερήμου, του ασκητού μείζων πάντων των ασκητών, του ευλογούντος και αγιάζοντος ημάς διηνεκώς, του αενάου συμμάχου και βοηθού μας, να σκέπει και να διαφυλάττει άπαντας!

Διαβάστε ακόμα