Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας – Θηβών

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στην Τανάγρα Θηβών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών  Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος με συλλειτουργούς τους Οικονόμους Μιχαήλ Κατσίνα εφημέριο ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Πυρί Θηβών  Ηλία Τυλιγάδα εφημέριο του ιερού ναού  και τον Διάκονο Νικόλαο Βαβάτσικο.

Τον θείο κήρυξε ο π. Μιχαήλ και αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπής της Χαναναίας.
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το ιερό μνημόσυνο του ιερέως  Πρωτοπρ  Σωτηρίου Παναγιωτόπουλου γόνου του μακαριστού ιερέως Γεωργίου Παναγιωτόπουλου του επι σειρά πολλών ετών διακονήσαντος την ενορία της Τανάγρας.

Πριν απόλυση ο Σεβασμιώτατος  κλείνοντας την λειτουργική σύναξη και  προσθέτοντας μερικούς απο  τους  πνευματικούς λόγους του  από την σημερινή ευαγγελική περικοπή καθώς επίσης αναφέρθηκε στα λειτουργικά πρόσωπα των μακαριστών ιερέων πατρός Σωτηρίου και του πατρός αυτού Γεωργίου όπως και ευχήθηκε με λόγους παρήγορους προς του οικείους συγγενείς αυτου και δια των πατρικών ευχών του προς τους συυμετέχοντας πιστούς που προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων μεταξύ των οποίων παρέστη ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Τανάγρας κ. Αντώνιος Μπελεγράτης.

Καθώς επίσης τα αναλόγια διηκόνησαν εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Σωτήριος Βούλγαρης και εξ αριστερού χορού ο ιεροψάλτης του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα