Η Ιερά Σύνοδος για τον αυτοπροβαλλομένο ως Μητροπολίτη Μαριουπόλεως Χρυσοστόμο

Εξ αφορμής της εμφανίσεως σε τηλεοπτικούς σταθμούς ρασοφόρου τινός, αυτοπροβαλλομένου ως «Μητροπολίτου Μαριουπόλεως και Θεοδοσίας Χρυσοστόμου», κατά κόσμον Δημητρίου Καλλή, του «Πατριαρχείου Κιέβου», υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Δελτίο Τύπου της Συνεδρίασής Της της 7ης Φεβρουαρίου 2022, επεσήμανε ότι πρόκειται περί πρώην κληρικού, καθαιρεθέντος διά της υπ’ αριθμ. 19/2021 Αποφάσεως του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Ο εν λόγω κ. Δημήτριος Καλλής αρχικώς προσεχώρησε σε μη κανονικούς «επισκόπους» παλαιοημερολογιτικής παρατάξεως και κατά παράβασιν των Ιερών Κανόνων «χειροτονήθηκε επίσκοπος», ενώ αργότερα «αναχειροτονήθηκε επίσκοπος» στο Κίεβο, την δε «χειροτονία» του θεωρεί ανυπόστατη η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επομένως, ο κ. Δημήτριος Καλλής, αυτοπροβαλλόμενος σήμερα ως «Μητροπολίτης Μαριουπόλεως και Θεοδοσίας Χρυσόστομος», ουδεμία κανονικότητα αντλεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ουδόλως και επ’ ουδενί θεωρείται Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

            Εκ του Γραφείου Τύπου

της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαβάστε ακόμα