Ο εορτασμός του Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, 1 Φεβρουαρίου 2022, η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως και τον Γενικό Αρχιερατικό του Επίτροπο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο Ζέρβα.

Στο κήρυγμά του o Μητροπολίτης ανέφερε, σύμφωνα με τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή, ότι η πίστη είναι η χαριτοφόρος εκείνη δύναμη του Αγίου Πνεύματος που φτιάχνει την σχέση με τον Θεό, δηλαδή που ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό. Ο πιστός άνθρωπος είναι το χαριτωμένο εκείνο πλάσμα το οποίο το Άγιο Πνεύμα τον αναδεικνύει σε δικό του χαριτοφόρο οργανισμό και κυρίως σε δικό του κατοικητήριο και δικό του γίνεται ένδυμα. Τέλος, ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Αλέξανδρο για την άδεια να ιερουργήσει και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρεσβύτερο Γεώργιο Αντωνόπουλο για έργο της εκ βάθρων ανεγέρσεως του περίλαμπρου Ναού του Αγίου Τρύφωνος.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να λάβει την χάρη του Αγίου.

Διαβάστε ακόμα