Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε απόψε Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την αδελφική πρόσκληση συμμετοχής στην Πανήγυρη τόσο του ιδίου όσο και των λοιπών Αρχιερέων, αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση συνάντησης του ανθρώπου με το Θεό, με σκοπό την κατάκτηση της Βασιλείας των Ουρανών.

Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει το Ιερό και Θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας και να λάβει την χάρη της.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας προς αγιασμό των κατοικών και των προσκυνητών.

Διαβάστε ακόμα