Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πιάσει όμηρο Iερέα

Σύμφωνα με τον   επίσκοπο Αθανάσιο, τον επικεφαλής της επαρχίας της Οδησσού, ο Ρωσικός στρατός κατέλαβε το ουκρανικό διασωστικό πλοίο Sapphire, το οποίο επρόκειτο να εκκενώσει τα πτώματα των στρατιωτών μας, που θεωρούνταν νεκροί, από το Snake Island. Για το σκοπό αυτό επέβαινε ο ιερέας της επισκοπής της Οδησσού Vasyl Vyrozub.

Σημειώνεται ότι η ανθρωπιστική αποστολή πραγματοποιήθηκε κατόπιν προηγούμενης συμφωνίας με τη ρωσική πλευρά.

Ωστόσο, ως αποτέλεσμα, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξαν θύματα στο νησί και ο Ρώσικός στρατός χρησιμοποίησε την κατάσταση ως δικαιολογία για να δελεάσει ύπουλα μια σωσίβια λέμβο χωρίς όπλα και να την συλλάβει μαζί με το πολιτικό πλήρωμα και τον ιερέα της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στις 27 Φεβρουαρίου, στις 6:00 μ.μ., ο επικεφαλής της επισκοπής της Οδησσού έλαβε μήνυμα από τον Αρχιερέα Vasyl Vyrozub ότι το πλοίο, το πλήρωμα και οι εκπρόσωποι της συνοδευόμενης αποστολής κινούνταν προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Καλώ την παγκόσμια κοινότητα, τους θρησκευτικούς ηγέτες και όλες τις αποστολές να δημοσιοποιήσουν αυτό το περιστατικό και να βοηθήσουν στην επίλυση αυτής της εξωφρενικής κατάστασης», είπε στην ομιλία του ο Επίσκοπος Αθανάσιος.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας καταδικάζει αυτό το κυνικό περιστατικό και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του αρχιερέα Vasyl Vyrozub, όλων των μελών του πληρώματος και των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής.

pomisna.info

Διαβάστε ακόμα