Τολιάρας: Η Ρωσική Εκκλησία εργάζεται με μεθόδους εκβιασμού και προπαγάνδας

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Arxon.gr και στον Επαμεινώνδα Μανδρώνη, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ. Πρόδορμος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αναφέρθηκε σε πτυχές της άσκησης των ποιμαντικών του καθηκόντων, αλλά και στις καθημερινές δοκιμασίες που βιώνει το ποίμνιό του.

Ερωτηθείς για το καίριο εκκλησιαστικό ζήτημα της εισπήδησης του Πατριαρχείου Μόσχας στα εδάφη της πνευματικής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, περιέγραψε ευθέως και ξεκάθαρα την πραγματική κατάσταση για το θέμα αυτό αποκαλύπτοντας ότι Ιερείς που αποχωρούν από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, κάνουν αυτό καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους και όχι γιατί έχουν οποιαδήποτε διαφωνία με την αναγνώριση της Ουκρανίας, θέμα το οποίο δεν το γνωρίζουν σε βάθος όπως υποστηρίζει.

Συνάμα, αποκαλύπτει ότι οι Ρώσοι δέχονται στους κόλπους τους καθηρημένους Ιερείς για ηθικά και κανονικά παραπτώματα, αλλά και άλλους από διάφορες ομολογίες.

Τέλος, καυτηριάζοντας την όλη πρακτική, τονίζει ότι η Ρωσική Εκκλησία εργάζεται ξεκάθαρα με μεθόδους προπαγάνδας και εκβιασμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εκφοβισμό των Ιερέων που εντάσσονται στη διακαιοδοσία της, ότι αν αποφασίσουν να αποχωρήσουν θα αντιμετωπίσουν ακόμη και την ποινή της φυλάκισης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Διαβάστε ακόμα