Ανακοινωθέν περί ρασοφόρου αυτοπροβαλλόμενου ως «Ηγουμένου Εσφιγμένου»

Προς ενημέρωση του ευσεβούς πληρώματος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, σας ανακοινώνουμε ότι ρασοφόρος με το κοσμικό όνομα Ματθαίος Παπαλαμπρακόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο και κάποιες ραδιοφωνικές εκπομπές και αυτοπροβάλλεται ως «Μεθόδιος, Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου», φέροντας μάλιστα μοναχικό σχήμα, δεν ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και γενικότερα στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν είναι κανονικός μοναχός ή ιερέας, και συνεπώς, οποιοδήποτε ιερό Μυστήριο «τελεί» είναι άκυρο.

Ο εν λόγω ρασοφόρος κατεδικάσθη για πλήθος παραβάσεων, όπως ηθική αυτουργία σε βιαιοπραγία, κατάληψη κτηρίων ιεράς μονής ανήκουσα στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ευθύνεται για παραβάσεις του αρχαιολογικού νόμου, διασπορά ψευδών ειδήσεων επί πλήθους θεμάτων και ψευδή χρήση ονόματος ορθοδόξου καθιδρύματος.

Κατόπιν τούτων, καλούνται όλα τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος και γενικότερα της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να απέχουν οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κοινωνίας με τον ως είρηται ρασοφόρο.

Διαβάστε ακόμα