Ο Κιέβου Επιφάνιος επισκέφτηκε τους τραυματίες υπερασπιστές της Ουκρανίας

Στις 8 Μαρτίου 2022, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος επισκέφθηκε το Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κλινικό Κέντρο «Κύριο Στρατιωτικό Κλινικό Νοσοκομείο».

Τον επικεφαλής της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συνόδευαν ο πρύτανης της Εκκλησίας της Μικρής (Θερμής) Σοφίας, Αρχιερέας Πέτρο Λαντβιτόβιτς, και ο πρύτανης της Εκκλησίας του Νοσοκομείου της Μεσολάβησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, Αρχιερέας Oleh Sknar.

Ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τη διεύθυνση και το προσωπικό του ιδρύματος, με επικεφαλής τον επικεφαλής του ιατρικού κέντρου, Υποστράτηγο Ανατόλι Καζμιρτσούκ, και συνόδευσε μαζί του τους τραυματίες στρατιώτες.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος μίλησε με τους υπερασπιστές της Πατρίδος, τους ευχαρίστησε για το κουράγιο και την ανδρεία τους, τους ευλόγησε και τους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Αργότερα ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την εκκλησία του νοσοκομείου, όπου προσευχήθηκε για τη νίκη της Ουκρανίας επί του Ρώσου επιτιθέμενου, συνεχάρη τον ηγούμενο, ιερέα Αρχιερέα Όλεγκ Σκνάρ για την επέτειο της χειροτονίας του και του χάρισε έναν προσωπικό επιτράχηλο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή υπηρεσία του.

Διαβάστε ακόμα