Διπλή συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού ΤΡΟΠΟΣ στο 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Ο Βυζαντινός Χορός ΤΡΟΠΟΣ συμμετέχει με δύο ξεχωριστές συναυλίες στο 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, μια συνδιοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Eurolife FFH.

Η πρώτη στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου (Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Πλάκας) την Μεγάλη Δευτέρα στις 22.30′ με εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η δεύτερη στον Ι. Ν. Αγίου Ελισαίου στο Μοναστηράκι, στο εκκλησάκι δηλαδή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του αγίου Νικολάου του Πλανά, την Μεγάλη Τετάρτη στις 22.30′ με εκκλησιαστικούς ύμνους συντεθειμένους από την γραφίδα του Κοσμοκαλόγερου.

18.4.2022 / 22.30′ / Μετόχι Παναγίου Τάφου (Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων, Πλάκα)

20.4.2022 / 22.30′ / Ι. Ν. Αγίου Ελισαίου, Μοναστηράκι

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Εξήντα δύο συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα σε 17 τοπόσημα της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας, με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 μουσικών και ηθοποιών, για τρεις ημέρες: το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής έρχεται από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη (με ελεύθερη είσοδο) για να προσεγγίσει πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, δρόμους και πλατείες.

Μια ιδέα του Γιώργου Κουμεντάκη (ο οποίος υπογράφει και την καλλιτεχνική διεύθυνση), που θα φέρει σπουδαία έργα της παγκόσμιας μουσικής, της παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας, με θεματικό άξονα τη λατρεία σε κάποια από τα πιο όμορφα και ιστορικά σημεία του αθηναϊκού κέντρου.

πρόγραμμα φεστιβάλ: https://www.athensvoice.gr/culture/music/753230-1o-festival-latreytikis-moysikis-erhetai-stin-plaka

βίντεο φεστιβάλ: 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής | 18, 19, 20 Απριλίου / April 2022 | 1st Sacred Music Festival

Διαβάστε ακόμα