Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ι. Μ. Ιλίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της ενορίας Αγίας Βαρβάρας Ιλίου Αττικής.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Βασιλείου και τους Εφημερίους του Ναού Πρωτοπρ. Παναγιώτη Κολοκώτσιο και Νικόλαο Κουτούζο.

Ο Μητροπολίτης πριν την οπισθάμβωνο ευχή ομίλησε παίρνοντας αφορμή από τον στίχο του σημερινού αποσπάσματος του Ευαγγελίου του Λουκά: “Και γυναίκες τινές εξ΄ ημών εξέστησαν ημάς… λέγουσαι και οπτασίαν αγγέλων εωρακέναι οι λέγουσι αυτόν ζην!” Οι Απόστολοι ζουν τις πληροφορίες για την Ανάσταση του Χριστού με χαρά, προσμονή, αλλά και αμφιβολία! Οι Μυροφόρες βεβαιούν ότι είδαν ζώντα τον Διδάσκαλο. Οι Μαθητές που πορεύονταν προς τους με συγκίνηση αναφέρουν την αναγνώριση του συνοδοιπόρου τους Ιησού “Εν τη κλάσει του άρτου”. Τελικά, ο Χριστός φανερώνεται “κεκλεισμένων των θυρών” ενώπιον των Μαθητών του και αίρει την λύπην αυτών!! Κάπως έτσι φανερώθηκαν και οι σήμερον εορτάζοντες νεοφανείς Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη και πλημμύρισαν από χαρά τις καρδιές των πιστών, καθώς μας βεβαίωσαν με την εύρεση των λειψάνων τους την χαρά της κοινής Αναστάσεως!!! Αυτή η αγγελία της Ανάστασης του Χριστού από τους μαθητές και τους Αγίους μας ας γεμίζει με χαρά και ελπίδες την ύπαρξη και την καρδιά μας!

Διαβάστε ακόμα