Μαθητές του Λυκείου Ευόσμου στον Μητροπολίτη Βεροίας

Την Πέμπτη 14 Απριλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας δέχθηκε επίσκεψη από τους μαθητές και τις μαθήτριες της 1ης τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων καλωσόρισε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Μονής κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους εορτασμούς των 200 ετών από την ιστορική μάχη της Δοβρά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και στο πλήθος των ευσεβών πιστών που προσέρχονται κάθε Τρίτη απόγευμα στον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου που τελείται στον υπό κατασκευή μεγαλοπρεπή Ναό του.  

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να τους προστατεύει, να τους ευλογεί και να τους δίδει φώτιση στα μαθητικά τους καθήκοντα. 

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εφέστιο και θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δοβρά και τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού που αποθησαυρίζονται στην Ιερά Μονή, καθώς και να απολαύσουν το φυσικό κάλος και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.  

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα