Μεγάλη Δευτέρα εσπέρας στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε χθες το εσπέρας, ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Αχαρνών Αττικής.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη και τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Λεπενίτσα.

Ο Μητροπολίτης προ της απολύσεως ομίλησε για την πορεία μας μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, όπου εκτυλίσσονται τα Πάθη και η Σταύρωση του Χριστού. Την εβδομάδα αυτή δεν την χαρακτηρίζει η μελαγχολία, αλλά η χαρμολύπη, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, δανείσθηκε την φράση του κοντακίου “Μη μείνωμεν έξω του νυμφώνος Χριστού” και ανέφερε ότι όλη η σημερινή Ακολουθία μιλάει για τον ουράνιο Νυμφίο τον ωραίο “κάλλει παρά πάντας ανθρώπους”. Πάντα η σχέση του Θεού με τους ανθρώπους και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη εικονίζεται με την ευωχία της γαμήλιας εορτής. Ο Χριστός μπορεί να γίνει ο Νυμφίος της καρδιάς και της ζωής μας, αν με ταπείνωση και αγάπη εισέλθουμε συνδαιτημόνες του στον πνευματικό νυμφώνα της Βασιλείας του.

Στην Ιερά Ακολουθία προσήλθε πλήθος πιστών σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, ενώ παρέστη και ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Διαβάστε ακόμα