Ο Εσπερινός της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου στην Ι. Μ. Ιλίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Κυριακή του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Καματερού Αττικής.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Δαρδαμάνη, τους Εφημερίους του Ναού, αλλά και Ιερείς από γειτονικές ενορίες.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του ανέφερε πως η μακρά πορεία της Μεγάλης Σαρακοστής και της Μ. Εβδομάδας μας οδήγησε στην Ανάσταση του Κυρίου μας και στην εορτή του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μα ςτου Αγίου Γεωργίου, ο οποίος με την ζωή του κατέστη ένας νοερός αδάμαντας. Η παρουσία του μέσα στις ψυχές των ανθρώπων φανερώνει ότι αυτός ο Μάρτυρας φανερώνει την Ανάστασή του. Χιλιάδες χρόνια τώρα ο Άγιος είναι ζωντανή απόδειξη της Ανάστασης, αφού δεν θα αποτελεί μόνον μια ανάμνηση μέσα στην εκκλησιαστική ιστορία, αλλά είναι ζωντανός ανάμεσά μας και ανταποκρίνεται στα θελήματα και τις φιλοδοξίες μας. Να ευχηθούμε ο Άγιος να εκπληρώνει τα αιτήματά μας. Ο δε Αναστάς Ιησούς να μας κρατά υγιείς μέσα στις δυσκολίες της ζωής και να ευλογεί κάθε προσπάθειά μας.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλεξανδράτος Χαράλαμπος και πλήθος πιστών.

Διαβάστε ακόμα