Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου Αρκαδίας

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς πανηγύρισε σήμερα, Δευτέρα της Διακαιηισίμου, ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιλ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρ. Παναγιώτη Ασκούνη και τον Εφημέριο του Ναού Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου.

Ο π. Ιουστίνος στο κήρυγμά του, ομίλησε για τον βίο του εορτάζοντος Αγίου, τονίζοντας ότι ο Άγιος προτίμησε τον Θεό από τα αξιώματα του Ρωμαϊκού στρατού, επιλέγοντας το μαρτύριο για να συναντήσει τον Αναστάντα Χριστό. Συνάμα, αναφέρθηκε στους Μάρτυρες της Εκκλησίας μας χαρακτηρίζοντάς τους ως ζωντανά παραδείγματα για τους Χριστιανούς. “Στεκόμαστε σήμερα, μακριά από το πρόσωπο του Χριστού και δυστυχώς μας κυριεύει ο φόβος, ενώ μπορούμε να σκύψουμε με ευλάβεια στον εορτάζοντα Άγιο και τον Αναστάντα Χριστό ζητώντας τους την σωτηρία μας”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, τελέσθηκε Ιερά Λιτάνευση αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου στον οικισμό με σκοπό τον αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον ως Άνω Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στην Λιτάνευση.

Διαβάστε ακόμα