Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα το πρωί την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου, συμπαραστατούμενος από τον Πρωθιερέα του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, τον συνεφημέριό του και τους Διακόνους, με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στυλ. Πρίγκου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Νικ. Γκέλου, Φραγκίσκου Βιγλιάρη και Αντ. Κουσαθανά και πολλών πιστών, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρέοεθος Β΄ τέλεσε Μνημόσυνο φιλογενούς και φιλακολούθου Μυκονίου, ο οποίος για πολλά χρόνια επιστάτησε ανιδιοτελώς την κτηματική περιουσία του Οίκου Ευγηρίας Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, εκ κληροδοσίας φιλανθρώπου Μυκονίας.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στα μηνύματα της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, στον άγιο Ιωάννη της Κλίμακος και το ομώνυμο πνευματικώτατο βιβλίο του, τόνισε ότι η περίοδος που διανύουμε αποτελεί για όλους ευκαιρία πνευματικής αναγεννήσεως και αναβαπτισμού και ομίλησε για τα χαρίσματα του κεκοιμημένου Μυκονίου, το φιλακόλουθο φρόνημα, τη φιλανθρωπική διάθεση και την ανιδιοτελή προσφορά.

Λόγω του απαγορευτικού του απόπλου των πλοίων προς Άνδρο, ο Σεβασμιώτατος επιστρέφει σήμερα στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.

Διαβάστε ακόμα