Στον Υπουργό Εσωτερικών οι Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών ΕΚΠΑ και ΑΠΘ

Ωριαία συνάντηση είχαν σήμερα ημέρα Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 οι Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.κ. Χρήστος Καραγιάννης και Χρυσόστομος Σταμούλης  με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των τμημάτων των Θεολογικών Σχολών του Ε.Κ.Π.Α. και του Α.Π.Θ.

Οι δύο Κοσμήτορες έθεσαν το ζήτημα του αποκλεισμού των πτυχιούχων των τμημάτων των Θεολογικών Σχολών από προκηρύξεις του ΑΣΕΠ σε διοικητικές θέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται πτυχιούχοι συγγενών – συναφών αντικειμένων λόγω της εφαρμογής του ΠΔ 50/2001- ΦΕΚ 39/Α/5-3-2001. Πρόκειται για ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες πτυχιούχους Θεολογίας εδώ και 21 έτη.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της έκδοσης του νέου προσοντολογίου που αφορά στις προσλήψεις του Δημοσίου Τομέα. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τους κ. Κοσμήτορες για την ενδελεχή ενημέρωση και δεσμεύτηκε να εξετάσει μετά προσοχής τα ως άνω αιτήματα.

Διαβάστε ακόμα