Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Πέρθη

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος έφθασε στηνΠέρθη το Σάββατο, 28 Μαΐου. Πρόκειται για την τέταρτη ποιμαντική επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος στη Δυτική Αυστραλία και πρώτη μετά από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών οι οποίοι είχαν επιβληθεί,εξαιτίαςτης πανδημίας,μεταξύ των Πολιτειών της Αυστραλίας.

Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν τον Ποιμενάρχη τους στο αεροδρόμιο ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέωνκ. Ελπίδιος, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Βρισβάνης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης κ. Αιμιλιανός, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου στο YellowRockτης Νέας Νοτίου Ουαλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιερώνυμος,οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Παύλος Άφκος, καθώς και πιστοί.

Μετά την άφιξή του, ο Αρχιεπίσκοπος αναχώρησε από το αεροδρόμιο για την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου στο Forrestfield, όπου παρατέθηκε μοναστηριακό γεύμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, όπου ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος μίλησε στους κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης και υπενθύμισε σε όλους τη σημασία της διατήρησης της ενότητας και του ορθόδοξου ήθους εντός της Εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμα