Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι

Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από όλη την Αθήνα πανηγυρίστηκε η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Γλυκερίας, στον ομώνυμο περικαλλή Ναό του Γαλατσίου.

Στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος. Τον πλαισίωσαν δεκάδες ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και ευχήθηκε σε όλους το Χριστός Ανέστη!

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης μίλησε για την Αγία Γλυκερία και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ηγεμόνα της εποχής, τόνισε ότι το διαχρονικό μήνυμα των αγίων είναι ότι «δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την ανθρώπινη αδυναμία εάν δεν έχουμε μια πνευματική μετακίνηση και δεν αναπτύξουμε τον πνευματικό άνθρωπο ώστε να έχουμε πραγματικό σύνδεσμο με τον Κύριο μας». Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι άγιοι έρχονται για να μας φανερώσουν τις αιώνιες αλήθειες» Και τόνισε να έχουμε θάρρος στη πνευματική ζωή μας έχοντας ως γνώμονα τον κύριο Ιησού Χριστό μας! Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αϊβαλιώτης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Κωνστάντιο για την τιμητική παρουσία απόψε στο ναό.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

Διαβάστε ακόμα