Αρχιερατικός Εσπερινός των Μυροφόρων στην Ι. Μ. Ιλίου

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου Ανακάσας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, μαζί με τον Προϊστάμενο του Ναού και Τελετάρχη Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας αφορμή από την έκπληξη των Μυροφόρων Γυναικών μπροστά στο κενό από το νεκρό σώμα του Διδασκάλου τους Ιησού μνημείο, όπου “άπερ ουκ ήλπιζον ευρούσαι”, καθώς περίμεναν να βρουν και να αντιμετωπίσουν την δυσκολία από την κουστοδία των στρατιωτών τον λίθο που έκλεινε την θύρα του τάφου, αντιθέτως βρέθηκαν μπροστά στον λευκοφόρο άγγελο που τους διεμήνυσε την Ανάσταση του Χριστού. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά προσδοκώντας να βρούμε στη ζωή μας την ειρήνη, την δικαιοσύνη και την αγάπη. Η καθημερινότητα όμως διαψεύδει τις ελπίδες μας, καθώς αντιμετωπίζουμε τους πολέμους, την αδικία και την έλλειψη αλληλεγγύης. Όλα αυτά ήρθε ο Χριστός να τα θεραπεύσει με την Ανάστασή του, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γευθούμε τη δική του ειρήνη, δικαιοσύνη και αγάπη.

Στο τέλος του εσπερινού ευχήθηκε χρόνια πολλά, ειρηνικά, γεμάτα από κατανόηση και αγάπη προς όλους.

Στην Ακολουθία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμα