Αρχιερατικός Εσπερινός του Νεομ. Δημητρίου στο Μερκοβούνι Τρίπολης

Σε Αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκε απόψε, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Κυριακής των Μυροφόρων, αλλά και της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μερκοβουνίου Τρίπολης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος υποδέχθηκε την Τιμία και Μυροβλύζουσα Κάρα του Αγίου, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, όπου και φυλάσσεται.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μαντινείας χοροστάτησε στον Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους, τον Άγιο Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας, τον Άγιο Νικόδημο και τις Μυροφόρες Γυναίκες, χαρακτηρίζοντάς τους ως τολμηρούς Αγίους, διότι δεν δείλιασαν να ζητήσουν το Σώμα του Ιησού από τον Πιλάτο για να το κηδεύσουν. Συνάμα, αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του εορτάζοντος Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν χριστιανό αντιστασιακό. Τέλος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε πως ο Έλληνας έχει τρία στηρίγματα στην ζωή του και τα οποία οφείλει να διαφυλάττει: την Πίστη, την Πατρίδα και την Οικογένεια.

Ακολούθως, τελέσθηκε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού για αγιασμό και ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Στην Ακολουθία παρέστη ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Διαβάστε ακόμα