Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ιλίου

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετρουπόλεως κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων έλαβε χώρα η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού π. Παντεληομονος Ηλιάκη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως π. Νικοδήμου Αθανασίου, ιερείς και διακόνους τόσο της Μητροπόλεως Ιλίου όσο και άλλων Μητροπόλεων.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον υποδιάκονο π. Παντελεήμονα προ της χειροτονίας του, ερμήνευσε τους παρακάτω στίχους από το “Και Νυν” των αποστίχων της εορτής: “Πῶς σε κηδεύσω Θεέ μου; ἢ πῶς σινδόσιν εἰλήσω; ποίαις χερσὶ δὲ προσψαύσω τὸ σὸν ἀκήρατον σῶμα; ἢ ποῖα ᾄσματα μέλψω τῇ σῇ ἐξόδῳ, Οἰκτίρμον; Μεγαλύνω τὰ πάθη σου, ὑμνολογῶ καὶ τὴν ταφήν σου σὺν τῇ ἀναστάσει, κραυγάζων· Κύριε δόξα σοι.” Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος τόνισε στον υποδιάκονο ότι θα κληθεί τόσο στην διακονική του όσο και στην ιερατική του πορεία να λιτανεύει σύμφωνα με όσα αναφέρονται στους παραπάνω στίχους το σώμα του νεκρού Ιησού έχοντας την ελπίδα και την προοπτική της Αναστάσεως και διδάσκοντας όχι το τι είναι η αλήθεια αλλά το Ποίος είναι η Αλήθεια το Φώς και η Ζωή κηρύττοντας δηλαδή τον Μοναδικό Αληθινό Θεό τον Ζωοδότη Χριστό.

Λίγο προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον νέο διάκονο και στον Πρωτοσύγκελλο π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή. Ο νέος διάκονος δέχθηκε τις ευχές των πιστών κατά την διάρκεια της διανομής του αντιδώρου.

Διαβάστε ακόμα