Χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων για μεγαλόπνοο έργο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Την Τετάρτη, 4 Μαΐου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, υποδέχθηκε στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, κλιμάκιο βουλευτών του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας, αποτελούμενο από τον κ. AndrewGiles, βουλευτή με έδρα το Scullin της Αυστραλιανής Πρωτευούσης και σκιώδη Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Πόλεων και Αστικών Υποδομών, και Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, την κ. GedKearney, βουλευτή με έδρα το Cooper της Βικτώριας, και την κ. Μαρία Βαμβακινού, ομογενή βουλευτή με έδρα το Calwellτης Βικτώριας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανακοινώθηκε ότι το Εργατικό Κόμμα, με αρχηγό τον κ. AnthonyAlbanese, δεσμεύεται ως κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη ενός δυναμικού Ελληνικού Πολιτιστικού Πολυχώρουστο Νορθ-Κόουτ, που θα έχει ως επίκεντρο το ιστορικό και διατηρητέο κτίριο της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί». Το έργο θα υλοποιηθεί σε έκταση 7 στρεμμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και η χρηματοδότηση για την υλοποίησή του θα ανέλθει στο ύψος των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον σχεδιασμό του έργου περιλαμβάνονται χώροι εκπαίδευσης, πρασίνου, δημιουργικών δραστηριοτήτων, χώροι κοινωνικών εκδηλώσεων, χώροι αφιερωμένοι στην πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και εκθεσιακοί και κοινόχρηστοι χώροι. Ειδικότερα, προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία εκθεσιακού χώρου, αμφιθεάτρου και δίγλωσσου νηπιαγωγείου, με σκοπό να συμβάλουν στη διατήρηση και τη διδασκαλία του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας.Η βασική ιδέα και στόχευση τουσχεδιασμού είναι, μέσα από τον Πολυχώρο που θα δημιουργηθεί, να επιτευχθεί ένα άνοιγμα της ιστορικής τοποθεσίας στο Νορθ-Κόουτπρος τον Ελληνισμό της Βικτώριας, αλλά και προς την Αυστραλιανή κοινωνίαευρύτερα.

Ο χρόνος έναρξης υλοποίησης του εξαγγελθέντος έργου τοποθετείται εντός του 2023, με προοπτική η ολοκλήρωσή του να συμπέσει με την επέτειο των 100 χρόνων από την επίσημη ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, το έτος 2024.

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιοςευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Εργατικού Κόμματος για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους, τόσο προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όσο και συνολικά προς τον Ελληνισμό της Βικτώριας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον κ. AnthonyAlbanese, στον οποίο εξέφρασε την ευχαριστία του και τις ευχές του. Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως στην Αυστραλία δήλωσε ότι σέβεται και εκτιμά την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Διαβάστε ακόμα