Διαδικτυακός Διάλογος μεταξύ Ορθοδόξων Αρχιερέων και Ραββίνων

Με μεγάλη επιτυχία το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Combat Antisemitism Movement, το παγκόσμιο δίκτυο για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 στο πλαίσιο της συνεργασίας τους συνδιοργάνωσαν διαδικτυακό διάλογο-zoom στην αγγλική με θέμα «The theology of returning – Η Θεολογία της επιστροφής», όπως αυτή σχετίζεται με το νόημα και τη σημασία του εορτασμού του ορθόδοξου χριστιανικού Πάσχα και του ιουδαϊκού Πέσαχ.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις απόψεις τους και συζήτησαν για τις κοινές αναφορές του Πάσχα και του Πέσαχ καθώς επίσης και για τηνεορτή της Πεντηκοστής και του Σαβουόθ.

Ομιλητές ήταν οΣεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου, ο Ραββίνος Αθηνών GabrielNegrin, ο Ραββίνος Jeffrey Salkin του Temple Israel στη Φλόριντα, ο Ραββίνος Daniel Polish του CongregationShirChadash στη Νέα Υόρκη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί στην εκδήλωση και απέστειλε την ομιλία του με τίτλο: «The Christian Easter- Themeaningofthefeast. Το Χριστιανικό Πάσχα η σημασία της εορτής», την οποία ανέγνωσε ο κ. Σέργιος Βοΐλας, επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου. Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχαν και ο κ. Χρήστος Νάσιος επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου και η κα Catherine Szkop, CAM Partners hipsand Diplomatic Outreach Coordinator.

Διαβάστε ακόμα