Δισαρχιερατικός Εσπερινός Ανακομιδής της Κάρας του Αγ. Τίτου στο Ηράκλειο Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης – Ευάγγελος Σταυρακάκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Εκκλησία της Κρήτης πανηγυρίζει την 56η Επέτειο Επανακομιδής της Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου της, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στο Ηράκλειο.

Του Δισαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδομος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στην Επέτειο Ανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Τίτου, ενώ συνάμα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την παρουσία του στην πανήγυρη.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε την Εκκλησία ως ένα ατελείωτο πανηγύρι, μια ατελείωτη χαρά που δεν εκφράζεται με λόγια, γιατί μας καθιστά ουρανοπολίτες.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος προέβη σε χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου, του π. Παναγιώτη Παναγιωτάκη Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σταυροφόρου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Τίτου.

Διαβάστε ακόμα