H Ρωσική Εκκλησία συνδέει τον Οικ. Πατριάρχη με απελάσεις μοναχών από το Άγιον Όρος

Σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαιου επιδίδεται  τις τελευταίες μέρες η Μόσχα με αφορμή την επίσκεψη του Βαρθολομαίου στο Άγιο Όρος   και την αναβάθμιση  της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, TASS, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Ντμίτρι Σαφόνοφ, γραμματέα Διαθρησκειακών Σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, η Ρωσική Εκκλησία εκφράζει φόβους για βίαιη εκδίωξη Ρώσων μοναχών.

«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προγραμματίζει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος στα τέλη Μαΐου και ίσως αυτό να συμπέσει με αστυνομικές ενέργειες που έχει ήδη πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία κατά των μοναχών της μονής Εσφιγμένου που διαφωνούν με την πολιτική του Βαρθολομαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας συμπληρώνοντας: «Δεν εννοώ ότι η μονή Εσφιγμένουακολουθεί τη σωστή γραμμή, αλλά αυτό είναι μια ξεχωριστή κουβέντα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο, απλά για μια πολιτική έξωση μοναχών, βίαια, με τη χρήση ειδικών μέσων. Και φοβόμαστε ότι το ίδιο απειλεί και τον ρωσικό μοναχισμό, τους Ρώσους μοναχούς στο Άγιον Όρος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι την πολιτική εξουσία στο ΆγιονΌρος έχουν οι ελληνικές Αρχές. «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, έλαβε από αυτόν, σύμφωνα με τον Τύπο, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, την υπόσχεση για έξωση του ρωσικού μοναχισμού από τον Άθω» .

Οι Ρώσοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός οτι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δημιουργήσει Αστυνομική Διεύθυνση του Άγίου Όρους  ,εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία , αφήνουν να εννοηθεί οτι θα εκδιωχθούν οι  μοναχοί ρωσικής καταγωγής  από τον Άθω. Μάλιστα ,φτάνουν σε σημείο να υποστηρίζουν πως στην Ουρανούπολη δρά “μαφία Ουκρανών” !!!

Η Μόσχα έχει δείξει ενδιαφέρον και  για την υπό κατάληψη μονή Εσφιγμένου την οποία στηρίζουν επισκέπτες από τη Μόσχα που ανήκουν σε εθνικιστές ομάδες.

thepressroom.gr

Διαβάστε ακόμα