Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής στο Ναύπλιο

Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής 18 Μαΐου  2022 παραβρέθηκε και Ιερούργησε  στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό Νέο Βυζάντιο στο Ναύπλιο ,ο Μητροπολίτη Βεροίας  Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022. Στον εορτάζοντα Ιερό ναό παραβρέθηκε προσευχόμενος  και ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος .Ο μητροπολίτης Βεροίας μετέφερε προς προσκύνηση στο Ναύπλιο πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελάς που φυλάσσεται στο Βέρμιο στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου προσκυνήματος ,στα πλαίσια των εορτασμών “Κωνσταντίνεια 2022”, του Ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Ένα από τα ιερότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού μεταφέρθηκε από τον μητροπολίτη Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων για προσκύνηση, στην πόλη του Ναυπλίου την Τρίτη 16 Μαΐου 2022. H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει από τις 17 Μαΐου και για μια εβδομάδα στο Ναύπλιο ,στον εορτάζονται Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Συνοικισμό Νέο Βυζάντιο.  Η υποδοχή της από το Βέρμιο πραγματοποιήθηκε  στο Ναύπλιο από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.  Η εικόνα θα αναχωρήσει την Τρίτη 24 Μαΐου και καθημερινά στον Ιερό ναό  θα τελούνται Ιερές ακολουθίες. Η  Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά βρίσκεται και φυλάσσεται  στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα του Βερμίου .

Η πρωτότυπη  Εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Αυτός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αποτύπωσε τη μορφή της Παναγίας πάνω σε ξύλο. Η εικόνα της Σουμελά μετά την κοίμηση του Ευαγγελιστού μεταφέρεται από τον μαθητή του Ανανία στην Αθήνα. «Στα τέλη του τετάρτου αιώνα (386 μ.Χ.)

Διαβάστε ακόμα