Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σαμαρείας Αμβροσίου

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σαμαρείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κυρού Αμβροσίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο.

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος, μεταφέροντας τα συλλυπητήρια και τις ευχαριστίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τον Μητροπολίτη Μαντινείας για την φροντίδα που παρείχε στον μακαριστό, ο Πρωτοπρ. Σωτήριος Αθανασούλιας για την πορεία της ζωής του και ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια στην Τρίπολη και τέλος ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τα συλλυπητήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ευχαριστώντας ταυτόχρονα το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Δεκαζείου Γηροκομείου για την άοκνη φροντίδα και αγάπη που παρείχαν στον μακαριστό.

Η ταφή του μακαριστού Ιεράρχου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο Τρίπολης.

Να σημειωθεί, πως τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μακαριστός φιλοξενούνταν στο Δεκάζειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, υπό την φροντίδα του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΑΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο με την αναφορά πηγής ενεργού link του arxon.gr!

Διαβάστε ακόμα